Variálható kerítéselemek, széles mintaválasztékkal

Az elemes betonkerítések számos előnye közül az egyik kétségkívül az, hogy rendkívül sokféle, egyedi stílusú minta építhető fel belőlük. Míg az oszlop választék a szóba jöhető valamennyi kerítés magasság elérését lehetővé teszi, addig a kerítéselemek variálhatósága is számos lehetőséget kíván, hisz a kerítésminták a legtöbb esetben variálhatóak is. Szót kell azonban ejteni betonoszlopok mintázatáról is, ugyanis a kerítés oszlopát is kiválaszthatjuk úgy, hogy illeszkedjen a kiválasztott mintába.

Az oszlopok megválasztásánál tehát nem csak a magasság lehet az egyedüli szempont, bár tény, hogy a legtöbb esetben aszerint választunk oszlopot, hogy mekkora az adott kerítés. A variálható elemekből, különböző megnevezéssel kerítést típusokat alakultak ki. Mindez megkönnyíti a választást, azonban kijelenthető, hogy a teljesség igénye nélkül, hiszen az újabb variációk kialakításának, ezzel egyedi kerítés felépítésének, semmi akadálya.

A betonkerítésekről nagy általánosságban elmondható, hogy a legkülönbözőbb mintázatokban fordulnak elő lakóházak, épületek, telepek körül. A nyílt és zárt típusok például minden esetben íves és egyenes                                                                                       kivitelűek is lehetnek. Összességében kijelenthető, hogy a szürke, téglamintás kerítést, amely sokaknak                                                                                     elsőként jut eszébe, ha betonkerítésről hallanak, már csak egy típus a sok közül.

Vissza >>

Ajánlott hírek

Kedvező kerítés ár minden esetben

Házunk illetve területünk bekerítésénél az egyik legfontosabb szempont az ár. Lehet ugyanis szép és gyönyörű egy kerítés, ha nem tudjuk megfizetni pusztán vágyálom marad.

Tovább >>

A kovácsoltvas felújítása

A szennyezett városi levegő ellenére a horganyzott szerkezetek élettartama eléri a 15-20 évet, vidéken az élettartam 30-40 év is lehet. Ez már megfelel azoknak az igényeknek, amelyet egy korszerű szerkezettől napjainkig elvárhatunk.

Tovább >>

A betonkerítés előnyei

A kerítés fényezését az eső, vagy a kerti öntözőrendszer is károsíthatja. A fa különösen érzékeny a csapadékra. A kovácsoltvas pedig el is vetemedhet, nem beszélve a rozsdásodásról. Épp ezért a kézenfekvőbb, gazdaságosabb megoldás a betonkerítés.

Tovább >>

Mire szolgál a zsaluzás?

Kerítés készítésénél, ahogyan szinte az élet bármely területén, fontos, hogy jó alapokra építsünk. Jó alap készítésénél fontos, hogy milyen minőségű betont használunk, helyes technikát alkalmazva dolgozzunk, s amennyiben bizonytalanok vagyunk, szakember segítségét se restelljük igénybe venni.

Tovább >>

A kovácsoltvas és a betonkerítés

Kerítés tervezése előtt olvassunk utána, melyik alapanyag hogyan készül. Mit érdemesebb választani, melyik eljárás a szimpatikusabb? A kovácsoltvas és betonkerítések között nem csak a gyártási módban, de minőségben is eltérés mutatkozik. A későbbiekben a kezelési technikák és költségek miatt sem mindegy, melyik anyagot választjuk.

Tovább >>