Variálható kerítéselemek, széles mintaválasztékkal

Az elemes betonkerítések számos előnye közül az egyik kétségkívül az, hogy rendkívül sokféle, egyedi stílusú minta építhető fel belőlük. Míg az oszlop választék a szóba jöhető valamennyi kerítés magasság elérését lehetővé teszi, addig a kerítéselemek variálhatósága is számos lehetőséget kíván, hisz a kerítésminták a legtöbb esetben variálhatóak is. Szót kell azonban ejteni betonoszlopok mintázatáról is, ugyanis a kerítés oszlopát is kiválaszthatjuk úgy, hogy illeszkedjen a kiválasztott mintába.

Az oszlopok megválasztásánál tehát nem csak a magasság lehet az egyedüli szempont, bár tény, hogy a legtöbb esetben aszerint választunk oszlopot, hogy mekkora az adott kerítés. A variálható elemekből, különböző megnevezéssel kerítést típusokat alakultak ki. Mindez megkönnyíti a választást, azonban kijelenthető, hogy a teljesség igénye nélkül, hiszen az újabb variációk kialakításának, ezzel egyedi kerítés felépítésének, semmi akadálya.

A betonkerítésekről nagy általánosságban elmondható, hogy a legkülönbözőbb mintázatokban fordulnak elő lakóházak, épületek, telepek körül. A nyílt és zárt típusok például minden esetben íves és egyenes                                                                                       kivitelűek is lehetnek. Összességében kijelenthető, hogy a szürke, téglamintás kerítést, amely sokaknak                                                                                     elsőként jut eszébe, ha betonkerítésről hallanak, már csak egy típus a sok közül.

Vissza >>

Ajánlott hírek

Mire szolgál a zsaluzás?

Kerítés készítésénél, ahogyan szinte az élet bármely területén, fontos, hogy jó alapokra építsünk. Jó alap készítésénél fontos, hogy milyen minőségű betont használunk, helyes technikát alkalmazva dolgozzunk, s amennyiben bizonytalanok vagyunk, szakember segítségét se restelljük igénybe venni.

Tovább >>

A kerítésválasztás szempontjai

Bármilyen kerítést is vásároljunk célszerű a fenti szempontokat mérlegelni, hogy ízlésünknek a legmegfelelőbb, de hosszú távon a legalacsonyabb költséget eredményező megoldást válasszuk!

Tovább >>

Kerítés készítése

Hogyan készülnek a kerítések? Mire szolgálnak a fedlapok? Mire kell mindenképpen odafigyelnünk, ha kerítést szeretnénk készíteni? Fontos, hogy ne feledjük az alapozást és a megfelelő szigetelést sem, hogy kerítésünk szabályosan készüljön, tartós használatra.

Tovább >>

A kovácsoltvas felújítása

A szennyezett városi levegő ellenére a horganyzott szerkezetek élettartama eléri a 15-20 évet, vidéken az élettartam 30-40 év is lehet. Ez már megfelel azoknak az igényeknek, amelyet egy korszerű szerkezettől napjainkig elvárhatunk.

Tovább >>

A betonkerítés előnyei

A kerítés fényezését az eső, vagy a kerti öntözőrendszer is károsíthatja. A fa különösen érzékeny a csapadékra. A kovácsoltvas pedig el is vetemedhet, nem beszélve a rozsdásodásról. Épp ezért a kézenfekvőbb, gazdaságosabb megoldás a betonkerítés.

Tovább >>