A kerítésválasztás szempontjai

A ház kivitelezésének előrehaladásával, a homlokzat elkészültével azonban időszerűvé válik az ideiglenes mobil kerítés vagy drótfonatos kerítés elbontása. Ilyenkor merül fel, hogy új házunk karakterét kiemelő kerítésmegoldást találjunk.

Milyen a jó kerítés?

 

Népszerű magazinokban, az interneten vagy akár közvetlen környezetünkben is találunk ízlésünkhöz közelálló kerítés megoldást. Általában a házunk fekvése, stílusa, színe, környezete meghatározza milyen anyagból, milyen stílusú kerítés érvényesülne a legjobban. Gyakran tapasztaljuk, hogy a kerítéslábazat levakolva elkészül, a fedkövek a helyükre kerülnek majd ezt követően választják ki a kerítésmezőket. Fontos tudni, hogy a kerítésmezők méreténél léteznek optimális méretek, melyek anyagfelhasználás szempontjából kedvezőbbek és ezáltal olcsóbban megvalósíthatóak. Ennek megfelelően, ha a helyszíni adottságok megengedik praktikusabb a kőműves munkának igazodnia az optimális mezőmérethez. Minél magasabb színvonalú kerítést választunk, annál inkább célszerű figyelembe venni, hogy a gyártás során keletkező kevesebb hulladék az elszámoláskor alacsonyabb számla összegben jelentkezik. Az elemekből álló betonkerítés gyors, praktikus megoldást jelent.

 

Milyen típusú kerítés a legideálisabb?

 

A kerítésmezők tartósságát és szépségét a rongálástól eltekintve az uv sugárzás és a korrózió tudja leginkább hátrányosan befolyásolni. Ha kerítésünk déli fekvésű és a nap akadálytalanul süti egész nyáron, akkor a leggondosabban felületkezelt fakerítést sem javasoljuk. Az acélból készült kovácsoltvas jellegű kerítések esetén a gondos felületkezelés, tűzihorganyzás segít elkerülni a korán bekövetkező korróziót. A korrózió és uv sugárzás szempontjából az alumínium és beton alapanyagú kerítések illetve a horganyzott vagy porfestett felületkezeléssel ellátott termékek a leginkább problémamentesek. A betonkerítés felülete igen ellenálló, anyagát tekintve erős, stabil szerkezetű, így bármilyen körülményt figyelembe véve nagyszerű megoldás.

Vissza >>

Ajánlott hírek

Kerítés készítése

Hogyan készülnek a kerítések? Mire szolgálnak a fedlapok? Mire kell mindenképpen odafigyelnünk, ha kerítést szeretnénk készíteni? Fontos, hogy ne feledjük az alapozást és a megfelelő szigetelést sem, hogy kerítésünk szabályosan készüljön, tartós használatra.

Tovább >>

Mire szolgál a zsaluzás?

Kerítés készítésénél, ahogyan szinte az élet bármely területén, fontos, hogy jó alapokra építsünk. Jó alap készítésénél fontos, hogy milyen minőségű betont használunk, helyes technikát alkalmazva dolgozzunk, s amennyiben bizonytalanok vagyunk, szakember segítségét se restelljük igénybe venni.

Tovább >>

A kovácsoltvas és a betonkerítés

Kerítés tervezése előtt olvassunk utána, melyik alapanyag hogyan készül. Mit érdemesebb választani, melyik eljárás a szimpatikusabb? A kovácsoltvas és betonkerítések között nem csak a gyártási módban, de minőségben is eltérés mutatkozik. A későbbiekben a kezelési technikák és költségek miatt sem mindegy, melyik anyagot választjuk.

Tovább >>

Variálható kerítéselemek, széles mintaválasztékkal

Otthona kerítésének kiválasztásakor mindenki a saját ízlésének megfelelő minta- és színvariációt igyekszik megtalálni. Fontos ezért, hogy a kerítéselemek széles mintaválasztéka álljon rendelkezésre, hiszen így bárki megtalálhatja a számára ideális megoldást. Sőt, a lehetőségek sokkal bővebbek, mint azt elsőre hinnénk.

Tovább >>

Kerítéskezelés: fa, vagy beton a jobb?

A fa és a beton is kiváló alapanyag kerítés készítése esetén, azonban később lényeges különbségek mutatkoznak meg kezelésüket illetően. A fa sokkal több törődést igényel, minőségi festése kényesebb munkát kíván. A beton jobban ellenáll az időjárás okozta eróziós folyamatoknak.

Tovább >>